Trainee Rabobank

Door Christel Knoop | Op 07 juli 2022

Eind 2018 was ik op zoek naar een baan in het noorden. Ik wist nog niet goed in wat voor sector ik wilde werken, of wat voor functie ik wilde hebben. Ik wist wél dat ik op zoek was naar een baan waarin ik mezelf kon ontwikkelen en kon ontdekken waar ik goed in ben en wat bij mij past.

Via Noorderlink werd ik geattendeerd op de vacature voor een traineeship dat uitstond bij vijf noordelijke Rabobanken. Ik solliciteerde en werd samen met de andere kandidaten uitgenodigd voor een sollicitatiemiddag. Tijdens de middag deden we een spel en hielden we een korte pitch over onszelf. Tussendoor was er veel tijd om medewerkers van de Rabobank vragen te stellen over hoe het is om bij de Rabobank te werken.

Tijdens de sollicitatieprocedure kreeg ik een positieve indruk van de Rabobank. Ik was dan ook erg enthousiast om als trainee aan de slag te gaan! De eerste maanden van mijn traineeship stonden in het teken van de bank leren kennen. Net zoals de andere Rabobank trainees heb ik binnen ‘mijn’ lokale bank op de verschillende afdelingen meegelopen. Ik leerde hoe eenfinancieringsaanvraag verloopt, woonde klantgesprekken bij en ben zelfs meegeweest op gesprek bij de boer. De eerste periode van mijn traineeship heeft mij veel inzicht gegeven in o.a. de producten die de Rabobank aanbiedt, welke klanten de Rabobank heeft en hoe de Rabobank bijdraagt aan de maatschappij.

Ook leerde ik in de eerste periode van mijn traineeship watmij energie geeft, en wat minder goed bij mij past. Om die redenen ben ik in de tweede periode van mijn traineeship aan de slag gegaan in het team HR. Ik had al een vermoeden dat HR goed bij mij past, en ben heel blij dat ik in mijn traineeship de kans heb gekregen om uit te vinden of HR iets is waar ik verder in wil.

Het verloop van mijn traineeship is niet hetzelfde als bijde andere ‘noordelijke’ Rabobank trainees. Het traineeship van de Rabobank richt je zelf samen met de bank in, en is dus voor iedereen anders. Collega-trainees hebben bijvoorbeeld een uitwisseling gedaan, zijn zich aan het verdiepen op een bepaalde functie of werken in deeltijd bij twee verschillende lokale banken.

Samen met de andere noordelijke Rabobank trainees volgen we een persoonlijk ontwikkelprogramma. In het ontwikkel programma wordt aandacht besteed aan bijvoorbeeld de ontwikkelingen van organisaties en de ‘sevenhabits’ van Covey. Ook bezoeken we bedrijven. Daarbij zijn de bijeenkomsten vanhet ontwikkel programma altijd een goed moment om van gedachten uit te wisselen met de andere trainees en van elkaar te leren.

Naast dit alles heb ik de ruimte om zelf extra dingen op te pakken in mijn traineeship. Zo ben ik in oktober samen met vier andere Rabobank medewerkers naar het One Young World forum in Den Haag gegaan en zijn we nu vervolgstappen aan het uitwerken. Verder heb ik al meerdere Jong Rabo activiteiten bezocht, waar ik ‘jonge’ Rabobank medewerkers van andere banken of vestigingen heb leren kennen.

Al met al biedt het traineeship bij de Rabobank mij dekans om mezelf verder te ontwikkelen en heb ik veel meer inzicht gekregen in wat voor werk ik leuk vindt en bij mij past. Ik heb dus een goede keuze gemaakt met mijn traineeship bij een noordelijke Rabobank!

De Traineelink website laat vacatures zien van traineeships van alle aangesloten organisaties in Noord-Nederland. Iedere organisatie in Noord-Nederland die trainees inzet (of wil gaan inzetten) is een potentiële partner van Traineelink. Traineelink is een initiatief van Noorderlink.

feedback?