AFGELOPEN - De toekomst van jong talent bij organisaties in het noorden! (vol)

Noorderlink | Groningen | 23-11-2022

Delen

Ken jij iemand die van dit event moet afweten?

Informatie

Datum

23-11-2022

Tijd

14:00

Locatie omschrijving

Stadslab, Suikerlaan 15 Groningen

Bekijk de kaart

De toekomst van jong talent bij organisaties in het noorden! 


Op 23 november staat Stadslab in het teken van De toekomst van jong talent bij organisaties in het noorden!
Wat gaan we doen?

Vonk en Traineelink organiseren een groot en openbaar event dat helemaal in het teken staat van de toekomst van jong talent bij organisaties in het Noorden. We gaan op verschillende manieren dieper in op dit thema, maar ook met elkaar aan de slag. De inzichten van de dag bundelen we, delen we met alle deelnemers en gebruiken we om een reeks volgende events mee in te vullen.


Je ontmoet misschien wel nieuwe partners, gelijkgezinden, of je toekomstige werkgever of werknemer. Je doet in ieder geval veel inspiratie op en gaat naar huis met allerlei praktische handvatten. Dat laatste kunnen we je beloven!


Voor wie?

Voor iedereen die het onderwerp aanspreekt. Een mooie mix tussen werkgevers en 'jongeren'.


Vanuit werkgevers kun je denken aan:

  • HR professionals, marketeers, managers, beleidsmakers


Daarnaast:

  • young professionals

  • (oud)trainees

  • (bijna)afgestudeerden

  • studenten HRM (wo, hbo, mbo)


Waarom doen we dit?

Vonk en Traineelink zijn er voor organisaties en young professionals in het Noorden. Het onderwerp zit in onze vezels en er is de laatste tijd steeds meer te doen om samenwerking tussen en met verschillende generaties, vinden en binden van jong talent en andersom het vinden van een werkplek die past bij jouw wensen en ambitie. Kortom: tijd om de krachten te bundelen!


Aanmelden vanuit/als werkgever

Hieronder alvast vier redenen om je als/vanuit de werkgever aan te melden voor dit event:


👉 Dat het steeds moeilijker wordt om goede collega's te vinden, weten we allemaal. Tijdens ons gezamenlijke event met Vonk Traineeship kom je in contact met meer dan 40 bijna-afgestudeerden, (oud)trainees en young professionals. Misschien vind je er je nieuwe collega wel!


👉 Je vertrekt met een hele hoop praktische tips en handvatten. Tijdens de breakout-sessies gaan we dieper in op vier thema's: werving & selectie, binden en behouden van talent, traineeships en persoonlijke groei. En natuurlijk ontvang je achteraf van ons een overzicht van alle nuttige uitkomsten.


👉 Je weet wat voor trends er gaande zijn rondom het hoofdthema dankzij het plenaire verhaal van spreker en organisatiefuturoloog Arjen Banach. Hij zorgt voor een prikkelende binnenkomer!


👉 Tijdens de panelsessie ga je letterlijk zien wat jouw doelgroep belangrijk en minder belangrijk vindt. Hoe? Dat is nog een verrassing, het wordt in ieder geval geen statische bedoening...


We zien je op 23 november graag in Stadslab Groningen! 


Praktische informatie

Datum:             23 november 2022

Tijd:                  14:00 tot 17:00 uur

Locatie:            Stadslab Groningen, Suikerlaan 15, de thuishaven van Vonk.

Aantal:             70 tot 100 deelnemers


Programma

13:30 uur: inloop

14:00 uur: aftrap programma

14:15 uur: Arjen Banach over het thema

15:00 uur: pauze

15:15 uur: panelsessie (Vonk & Traineelink stijl)

16:00 uur: breakout sessies vanuit 4 thema's:

                    > werven& selectie,

                    > binden talent (behouden),

                    > traineeships en

                    > persoonlijke groei

16:30 uur: borrel

17:00 uur: einde


Doel: Bouwen aan de toekomst van jong talent bij organisaties in het Noorden. Inspiratie opdoen, netwerken, goed werkgeverschap.


Aanmelden

Ben je aanwezig vanuit/als werkgever? Meld je dan hier aan:

Aanmelden vanuit/als werkgever 


Ben je aanwezig als young professional, (oud)trainee of (bijna) afgestudeerde? Meld je dan aan via deze knop aan:

Aanmelden young professional


Over Arjan Banach
Arjen Banach is veelgevraagd spreker op het gebied van verandering en innovatie, leiderschap, duurzame inzetbaarheid en werkgeluk. Met zijn vernieuwende en innovatieve kijk op hoe winnende organisaties in de wereld van morgen zijn georganiseerd staat hij wekelijks op het podium om professionals door heel Nederland te inspireren. In november 2019 verscheen zijn boek 'Organisatievibe' over het creëren van een toekomstgerichte en inspirerende organisatiecultuur. In 2018 werd hij uitgeroepen tot een van de meest veelbelovende sprekers van Nederland.
Dit event is tot stand gekomen door Vonk en Traineelink: 


Vonk is er voor starters en young professionals die willen groeien. Voor organisaties die met enthousiast talent willen werken en geloven in de kracht van persoonlijke ontwikkeling. Wij richten ons op talentontwikkeling in Noord-Nederland, de plek waar jouw groei begint bij Vonk.


Traineelink is een organisatie, door en voor trainees en verbonden aan Noorderlink. Met 10-15 trainees uit diverse organisaties organiseren wij activiteiten voor trainees in Noord-Nederland. Informatief, inspirerend en gezellig! Veelal gratis en vaak met aansluitend een netwerkborrel. We staan in contact met betrokken rondom trainees/traineeships. We werken graag samen met anderen om te laten zien wat het noorden allemaal biedt op het gebied van traineeships. We gaan voor talent behoud in Noord-Nederland.

                                           

Meer opkomende eventen van Noorderlink

Traineemarkt 2023: Ontdek Jouw Carrièrekansen!

30-11-2023 | Leonard Springerlaan 35, Groningen

Traineemarkt 2023: Ontdek Jouw Carrièrekansen!Sta je op het punt om jouw carrière op te starten? Dan mag je de Traineemarkt zeker niet missen!For English see below!Traineelink & Career Services RUGOp 30 november bundelen Traineelink en Career Services RUG hun krachten om de Traineemarkt in Groningen te organiseren. Deze markt biedt studenten zoals jij de kans om verschillende traineeship-mogelijkheden te ontdekken en kennis te maken met organisaties uit heel Noord-Nederland.LinkedIn foto / CV CheckNaast het ontmoeten van bedrijven kun je op de markt ook een professionele LinkedIn-foto laten maken en je CV laten checken. Dus waar wacht je nog op? Zet 30 november in je agenda en meld je nu aan!Wat houdt een traineeship in?Een traineeship is een combinatie van werken en leren terwijl je in dienst bent van een organisatie. Als trainee werk je in korte tijd mee - variërend van drie maanden tot drie jaar - in de organisatie, om zo supersnel ervaring op te doen in je vakgebied. Daarbij biedt de organisatie vaak een opleidingsprogramma aan voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.ProgrammaVan 13:00 tot 17:00 uur kun je vrij inlopen om de werkgevers en traineeships van het noorden te ontmoeten. Uiteraard zijn wij er zelf ook om jou te helpen of om vragen te beantwoorden over traineeships en je start op de arbeidsmarkt.LocatieJe vindt ons in een gebouw van de RUG op het Zernike terrein, namelijk het Duisenberg gebouw. Je vindt dit aan Nettelbosje 2 in Groningen.AanmeldenMeld je nu aan en ontdek meer over Traineeships in Noord-Nederland. Aanmelden kan via de website van Noorderlink. Klik daar rechts op de knop 'vraag training aan' en kies bij organisatienaam overig (geen lid Noorderlink)'. Je ontvangt dan een bevestiging van Noorderlink. Controleer eventueel je spam. Neem gerust een vriend/vriendin/studiegenoot mee!Aanmelden

De Traineelink website laat vacatures zien van traineeships van alle aangesloten organisaties in Noord-Nederland. Iedere organisatie in Noord-Nederland die trainees inzet (of wil gaan inzetten) is een potentiële partner van Traineelink. Traineelink is een initiatief van Noorderlink.

feedback?