Provincie Groningen

Groningen

Delen

Ken jij iemand die past bij deze organisatie?

Informatie

Bekijk de kaart

Wat ga je doen?

Als projectleider van infrastructurele projecten in het basisteam Projectmanagement ben je verantwoordelijk voor civiel technische projecten of je draag de verantwoordelijkheid van duidelijk afgebakende onderdelen van complexe projecten. Bij het team Projectmanagement ontstaat ruimte voor een projectleider in verband met het aanstaande pensioen van een collega. Met deze collega kan je nog samen werken voor een goede overdracht van lopende projecten.

Projecten waar het team Projectmanagement verantwoordelijk voor is zijn onder meer "Doorfietsroutes", "Wunderline", "Dubbele Dijk" en Groot Onderhoudsprojecten aan provinciale infrastructuur.

Als projectleider draag je zorg en verantwoordelijkheid voor projecten in samenwerking een omgevingsmanager en een technisch manager. Dit houdt in dat je projecten vooral op een procesmatige wijze begeleidt, waarbij inhoudelijke kennis en affiniteit zeker ook van belang is. Naast de financiën en voortgang van je project zorg je voor efficiënte inzet van mensen en middelen. Je projectopdracht behelst de inzet en inbreng in zowel de voorbereidingsfase als de realisatiefase van een infrastructureel project. Je houdt daarbij rekening met nieuwe kansen op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Met jouw helikopterview weet je dit in goede banen te leiden, waarbij je flexibel en oplossingsgericht te werk gaat.

Naar wie zijn we op zoek?

Je bent een gedreven collega die met zijn organisatorische, sociale en communicatieve vaardigheden gemakkelijk mensen en partijen met elkaar kunt verbinden. Uiteraard heb je het belang van de provincie als geheel steeds voor ogen en tegelijkertijd heb je ook ogen over het geheel en zoek je actief de samenwerking op met betrokken partijen.

Daarnaast ben jij resultaat- en omgevingsgericht, waarbij je oog hebt voor alle factoren die een rol spelen in een situatie. Ook heb jij goede analytische, communicatieve en schriftelijke vaardigheden. Tot slot heb jij potentie en ambitie om door te groeien naar de functie van senior projectleider.

Wat breng je mee?

 • HBO / WO werk- en denkniveau;
 • Relevante werkervaring;
 • De Nederlandse taal machtig zijn in woord en geschrift;
 • Ervaring met werkprocedures, besluitvormingsprocessen en beheerbeleid;
 • Kan zowel goed zelfstandig als in teamverband werken. Is gestructureerd, flexibel, praktisch en creatief in het zoeken van oplossingen;
 • Affiniteit op het gebied van waterbouw is een pre.

De provincie Groningen is jouw werkplek

Als projectleider val je onder het team Projectmanagement van het Domein Uitvoering. Het team bestaat uit projectleiders en omgevingsmanagers. Het team werkt bij de infrastructurele projecten veel samen met team Ingenieursbureau voor de benodigde technische specialisten. Werkplezier en gedrevenheid staan voorop en samen met de ruim 1000 collega’s werk je aan de ontwikkeling van onze mooie provincie. Je werkplek is ons hoofdkantoor gevestigd in het centrum van Groningen.

Wat bieden wij jou?

Bij ons krijg je de ruimte om je werk in te richten zoals past bij jouw behoefte. Je krijgt de faciliteiten om thuis te werken, maar kunt ook op het provinciehuis werken. Hier ontmoet je jouw collega's en is in de pauze ruimte voor een wandeling in de binnenstad van Groningen of voor sporten. Je krijgt genoeg verlof om op een lange vakantie te gaan of wat vaker een middag vrij te nemen.

Daarnaast bieden wij:

 • een werkweek van 40 uren, bestaande uit 36 salarisuren en 4 uren opbouw ATV per week;
 • een bruto maandsalaris tussen € 3.085 en € 4.386 (functieschaal 10) bij een volledig dienstverband. Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring;
 • een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor één jaar en bij goed functioneren een vast dienstverband;
 • Individueel Keuze Budget van 22,37% bovenop je salaris;
 • voor woon-werkverkeer een vergoeding van 75% voor de kosten van Openbaar Vervoer óf een fietsvergoeding óf mogelijkheden voor een leasefiets.

Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Iedere medewerker heeft bij ons de beschikking over een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaren.

Goed om te weten

Voor meer informatie over deze vacature kun je vanaf 22 augustus contact opnemen met Bart Koster, teamleider Projectmanagement (06 15 06 81 07).

Jouw sollicitatie met cv ontvangen wij graag uiterlijk zondag 4 september 2022 Via werken bij provincie Groningen. Op 8 of 9 september word je geïnformeerd of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op dinsdagmiddag 13 september 2022.


Voor deze functie heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.

Wij staan voor een diversiteitsbeleid dat gericht is op gelijke kansen voor iedereen; of het nu gaat om geslacht, leeftijd, etnische achtergrond, geaardheid en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In onze sollicitatieprocedures staat een evenwichtig personeelsbestand centraal. Momenteel zijn vrouwen in onze hogere functies ondervertegenwoordigd. We doen daarom extra ons best om hiervoor talentvolle vrouwen aan ons te binden en worden tijdelijk op deze functies zo veel als mogelijk geschikte vrouwen benoemd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacatures van Provincie Groningen

Provincie Groningen heeft op dit moment geen vacatures.

De Traineelink website laat vacatures zien van traineeships van alle aangesloten organisaties in Noord-Nederland. Iedere organisatie in Noord-Nederland die trainees inzet (of wil gaan inzetten) is een potentiële partner van Traineelink. Traineelink is een initiatief van Noorderlink.

feedback?